Ájurvéda a babatervezésben

A kiegyensúlyozott életmód a sikeres fogamzás egyik alapvető feltétele. De honnan tudhatjuk, mi a megfelelő számunkra? Az ájurvéda tudománya választ adhat kérdéseinkre!

 

De mi is az az ájurvéda? Szó szerinti fordításban az „Élet Tudományának” is nevezik ezt az 5000 éves holisztikus életszemléleti és gyógyító rendszert. Nevezik még az „Orvostudományok Anyjának” is, mivel egyetemes elvei az évezredek folyamán szinte valamennyi főbb gyógyászati rendszer alapjává váltak. A gyógyításon túl a legnagyobb hangsúly a megfelelő életmódon alapul, ezáltal megteremthetjük saját magunkon belül azt a harmonikus egyensúlyt, ami biztosítja az egész szervezet testi lelki egészségét. Az ájurvéda tehát a megelőzéssel és a kialakult panaszok, betegségek kezelésével egyaránt foglalkozik. Az ókori indus bölcsek szerint, ha megismerjük az alkatunkat, és az annak megfelelő életmódot követjük, akkor a szervezetünk egyensúlyban, azaz teljes egészségben él.

A babatervezés lépései ájurvédikus szemmel:

1. Az egyéni alkat meghatározása. Ennek ismeretében egészséges életmód folytatása.

2. Méregtelenítés testi, lelki szinten. A felhalmozódott méreganyagok kiürítése, a szervezet megfelelő működésének alapfeltétele.

3. Az alkatnak megfelelő étkezés, tápláló, a jó minőségű ételek, fűszerek fogyasztása fizikailag készíti fel a testünket a várandósságra, a szülésre és a szoptatásra.

4. Jógagyakorlatok a szervezet energetikai helyreállításában, és fenntartásában segítenek.

5. Meditációs gyakorlatok segítenek lelkileg felkészülni a baba fogadására, általuk oldódnak a félelmek, a szorongások.

6. Olajos masszázs segít a stresszoldásban, az egyensúly helyreállításában, az energiakeringés helyreállításában.

7. Amennyiben még ezután szükséges szakember segítségével az alkatnak megfelelő kezelést lehet alkalmazni, gyógynövényekkel, homeopátiás szerekkel, kristályokkal.


Az egyéni alkat meghatározásáról, a különféle testtípusokról és a személyre szabott kezelésről bővebben a HelloBaby! magazin 2013. január-februári számában olvashatsz!

Hozzászólások