Időzített pásztoróra – mikor vagyunk a legtermékenyebbek?

Köztudott, hogy a nők legtermékenyebb napjain – az ovuláció időpontjában, és az azt megelőző napokon – érdemes szexuális életet élni a sikeres fogamzáshoz. Az viszont már kevésbé ismert tény, hogy az is befolyásolhatja a gyermekáldást, hogy hány órakor jön létre a nemi aktus.

Ahogy az alábbi órarendből is kitűnik: a két nem általában eltérő időben kíván szeretkezni. A férfiak leginkább reggel fickósak, és „szexgörbéjük” lökésszerűen emelkedik, többször naponta. A női libidó ellenben folyamatosan „mozgásban van”, hol emelkedik, hol csökken, a vágy sokkal tovább is tarthat, mint a férfiaknál. Több tanulmány arra is rámutatott, hogy a nőknek leginkább éjfél és hajnal négy óra körül van peteérésük. 

Egy felmérés szerint a megkérdezett férfiak 31 és a nők 21 százaléka leginkább a reggeli szexet kedveli, míg az estét a férfiak alig 14 százaléka részesíti előnyben erre a célra.

 

Egyeztessük óráinkat!

06.00-09.00: Míg a nők nemi hormonjai ekkor még szunyókálnak, a férfiak energia- és tesztoszteron szintje egy pihentető, átaludt éjszaka után most a legmagasabb. Nagyszerű esély a fogamzásra. 
10.00-12.00: A koncentráció és szellemi teljesítmény a tetőpontján van, ahogy a női libidó is – számukra ez az egyik legalkalmasabb időpont a szeretkezéshez.
12.00-14.00: Ebéd után alacsonyabb az energiaszint, így ez a szieszta ideje.
14.00-19.00: A tüdő és a szív ezekben az órákban a leghatékonyabb, ilyenkor a legerősebbek és legrugalmasabbak az izmok: ideális napszak edzőterembe menni, vagy szexelni! A tudományos kutatások egyértelműen állítják, hogy ez a pár óra a legalkalmasabb időpont a gyermeknemzésre! Az egészséges férfi szervezetében óránként tizenkétmillió spermium képződik most, a nő nemi késztetése pedig még mindig kitart a déli órák óta. 
19.00-22.00: A máj és az emésztőszervek most a legaktívabbak, tehát ekkor tolerálja az alkoholt a legjobban a szervezet. Igyunk egy pohár bort, lazuljunk el!
22.00-01.00: A nő − ha fáradt  is − ösztrogéntermelése még mindig működik,  és nyitott lenne a szexre, ám a férfiak ilyenkor már takarodós fújnának. Ne hagyjuk, mert az esti időszak is jó alkalom a pásztorórára!
01.00-06.00: Az agyi tevékenységek a legalacsonyabb szinten vannak, a testhőmérséklet a legalacsonyabb. Az alvás ilyenkor a legmélyebb, az álom pedig a legintenzívebb.

 

Hozzászólások