Feng shui a fogamzásért

 

Vajon otthonunk tényleg befolyásolhatja termékenységünket? Hogyan varázsoljunk lakásunkból babaváró szentélyt? A feng shui segít.

A sokadik eredménytelen próbálkozás után csak kevesen gondolnak arra, hogy az orvosi tanácsok és terápiák mellett a lakást átalakítva segítsék a fogantatást. Pedig – az ősi kínai módszer, a feng shui szerint – otthonunk atmoszférája is hat a termékenységünkre. Teljes harmónia esetében a chi úgy áramlik, mint egy folyó. Amikor azonban egy lakóhely berendezése eltér a feng shui szabályaitól, a kínai tan szerint az energia megreked. Hogy ez mit okoz? A fejfájástól kezdve, a fáradtságon keresztül, a munkahelyi problémákig minden szóba jöhet, beleértve a terméketlenséget is. A különféle tanácsokat követve olyan otthont alakíthatunk ki magunknak, amely erősíti a pozitív energiaáramlást, így a fogamzást is.

A chi szája

Otthonunk energiáinak harmonizálása érdekében kezdjük a chi szájával, a bejárati ajtóval! Itt lép be lakhelyünkbe az energia. Fontos, hogy az ajtó egy nyitott térre, például füves területre nyíljon, mert ha valami – például egy domb, egy villanyoszlop – zavarja innen a kilátást, a fogamzást segítő energia megrekedhet. Ezt kivédendő, akasszunk szélharangot az ajtó egyik oldalára, így segíthetjük az energiát, hogy az akadályt „kikerülve” bejusson az előszobába. A bejárati ajtó közelében álló tükör eltaszíthatja a beáramló energiát és lehetőségeket, így ez, a feng shui szempontjából a legkerülendőbb dolgok közé tartozik.

Hálószoba tele energiával

A hálószoba igen fontos a feng shuiban, hiszen ez az a hely, ahol alszunk, feltöltődünk és szeretkezünk. Gyermektervezés esetén a női (yin) és férfi (yang) energiákat ajánlatos harmóniába hozni. Az a cél, hogy egy luxus hotelszobához hasonló, semleges egyensúlyt valósítsunk meg, olyan színekkel, mint például a fehér, csontszín, barna, rózsaszín és arany. Ezek harmóniát és szexuális vágyat keltenek a párkapcsolatban. Vigyázzunk arra, hogy a színárnyalatok mellett a nemekre nézve semleges dekorációkat használjunk. A gyermektervezés időszaka alatt kerüljük a friss virágokat, virágos ágyneműket és a virágmintás tapétákat. Ne tartsunk tévét, számítógépet és könyveket a hálószobánkban, ezek ugyanis elveszik az időt attól a két dologtól, amely ennek a szobának a célja lenne: alvás és intimitás. Ne halljunk csöpögő hangokat (pl. csapvíz-csobogás) az ágyból, mivel ezek az energiák elfolyását okozhatják. Fülledt éjszakákon használjunk inkább álló ventillátort a plafonra függesztett változat helyett, mert ez utóbbi megzavarhatja testünk éjszakai energiafeltöltődését, és kimerülhetnek a fogamzásra szánt, drága energiatartalékaink. Még egy megszívlelendő dolog: ágyban fekve a nőknek jobboldalon, a férfiaknak pedig baloldalon érdemes aludniuk az energiák harmonizálódása érdekében.

Biztosítsunk helyet a babának

Mikor a kis trónörökös még nem érkezett meg, sőt, talán még úton sincs, a feng shui szerint már ekkor is fontos helyet teremteni a várt jövevénynek, ha más nem, hát szimbolikusan. Szabaduljunk meg például felesleges kacatjainktól! Ha otthonunk tele van olyan holmikkal, amelyekre egyébként nincs szükségünk, itt az ideje, hogy elajándékozzuk, kidobjuk vagy bedobozoljuk őket (legalább a harmadát). Ez a rítus reprezentálja, hogy a család új tagjának kialakítottuk a helyet a lakóhelyen és az életünkben is. Egy túl kicsi ház vagy lakás szintén akadályozhatja a jövevény érkezését, ezért ha megtehetjük, költözzünk picit nagyobb otthonba.

Bambusz, szarka, gránátalma a falon

A fogantatáshoz szükséges energiák „behívásának” másik egyszerű módja, hogy körülvesszük otthonunkat olyan fotókkal és tárgyakkal, amelyek a fogamzást, a termékenységet és a gyerekeket jelképezik. A babát tervező kínai párok, hagyományukhoz híven, a termékenység elősegítésére olyan képet helyeznek el a hálószobában, amely 100 játszó gyereket ábrázol. A termékenységet elősegítő eszközök közé tartozik továbbá az alázatosságot és termékenységet szimbolizáló üreges bambusz vagy a szarkát (a boldogság és öröm madara) és gránátalmát (a termékenység szimbóluma) ábrázoló képek.

Ha nem is látjuk át teljes egészében a feng shui működési elvét, ez az ősrégi kínai módszer új megvilágításba helyezheti otthonunkat, és arra ösztönözhet, hogy egyszerű változtatásokkal átrendezzük családi fészkünket. Segítségével egy békés, gyönyörű babaváró szentélyt alakíthatunk ki, amely megkönnyítheti a fogamzást.

 

Hozzászólások